Millefeuille van sinaasappel, gananche en ananas
Ingrediënten:
Ganache met melkchocolade en passievrucht:
- 220 g melkchocolade
- 115 g passievruchtcoulis
- 25 g Dextrose
- 50 g Active Citrus Fiber
- 20 g Inulines Blend
Crème van cheesecake:
- 110 gram zure room
- 30 gram bloemsuiker
- 50 gram room op yoghurtdikte
Overige:
- 1 Fruit Sheet Orange
- Gegaarde ananas brunoise (geïmpregneerd en vacuumgegaard)
Bereidingswijze:
Ganache met melkchocolade en passievrucht:
- Smelt de melkchocolade voorzichtig au bain-marie of in de magnetron.
- Meng de passievruchtcoulis, Dextrose, Active Citrus Fiber en inuline goed door elkaar in een kom.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en meng opnieuw totdat alles goed gemengd is.
- Laat de ganache opstijven in de koeling, zodat deze de juiste textuur krijgt voor het vullen van het millefeuille.
Crème van cheesecake:
- Meng de zure room, bloemsuiker en de room in een kom.
- Klop het mengsel op tot de gewenste dikte, zodat het een luchtige crème wordt.
Afwerking:
- Snijd het fruitvel orange in rechthoekige stukken.
- Verhit olie tot 160°C en frituur de stukjes fruitvel 3 seconden totdat ze licht krokant zijn.
- Laat ze daarna goed afkoelen.
- Maak een millefeuille van de gefrituurde fruitvellen en vul de lagen met de ganache en brunoise van ananas.
- Voeg blokjes gegaarde ananas brunoise toe bovenop het fruitvel.
- Werk af met een toefjes van de cheesecake crème en ganache, stukjes ananas en serveer direct.
Millefeuille van sinaasappel, gananche en ananas
Ingrediënten:
Ganache met melkchocolade en passievrucht:
- 220 g melkchocolade
- 115 g passievruchtcoulis
- 25 g Dextrose
- 50 g Active Citrus Fiber
- 20 g Inulines Blend
Crème van cheesecake:
- 110 gram zure room
- 30 gram bloemsuiker
- 50 gram room op yoghurtdikte
Overige:
- 1 Fruit Sheet Orange
- Gegaarde ananas brunoise (geïmpregneerd en vacuumgegaard)
Bereidingswijze:
Ganache met melkchocolade en passievrucht:
- Smelt de melkchocolade voorzichtig au bain-marie of in de magnetron.
- Meng de passievruchtcoulis, Dextrose, Active Citrus Fiber en inuline goed door elkaar in een kom.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en meng opnieuw totdat alles goed gemengd is.
- Laat de ganache opstijven in de koeling, zodat deze de juiste textuur krijgt voor het vullen van het millefeuille.
Crème van cheesecake:
- Meng de zure room, bloemsuiker en de room in een kom.
- Klop het mengsel op tot de gewenste dikte, zodat het een luchtige crème wordt.
Afwerking:
- Snijd het fruitvel orange in rechthoekige stukken.
- Verhit olie tot 160°C en frituur de stukjes fruitvel 3 seconden totdat ze licht krokant zijn.
- Laat ze daarna goed afkoelen.
- Maak een millefeuille van de gefrituurde fruitvellen en vul de lagen met de ganache en brunoise van ananas.
- Voeg blokjes gegaarde ananas brunoise toe bovenop het fruitvel.
- Werk af met een toefjes van de cheesecake crème en ganache, stukjes ananas en serveer direct.