Home Inspiratie Millefeuille van sinaasappel, gananche en ananas

Millefeuille van sinaasappel, gananche en ananas

Millefeuille van sinaasappel, gananche en ananas

Ingrediënten:

Ganache met melkchocolade en passievrucht:

  • 220 g melkchocolade
  • 115 g passievruchtcoulis
  • 25 g Dextrose
  • 50 g Active Citrus Fiber
  • 20 g Inulines Blend

Crème van cheesecake:

  • 110 gram zure room
  • 30 gram bloemsuiker
  • 50 gram room op yoghurtdikte

Overige:

  • 1 Fruit Sheet Orange
  • Gegaarde ananas brunoise (geïmpregneerd en vacuumgegaard) 

Bereidingswijze:

Ganache met melkchocolade en passievrucht:

  1. Smelt de melkchocolade voorzichtig au bain-marie of in de magnetron.
  2. Meng de passievruchtcoulis, Dextrose, Active Citrus Fiber en inuline goed door elkaar in een kom.
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en meng opnieuw totdat alles goed gemengd is.
  4. Laat de ganache opstijven in de koeling, zodat deze de juiste textuur krijgt voor het vullen van het millefeuille. 

Crème van cheesecake:

  1. Meng de zure room, bloemsuiker en de room in een kom.
  2. Klop het mengsel op tot de gewenste dikte, zodat het een luchtige crème wordt. 

Afwerking:

  1. Snijd het fruitvel orange in rechthoekige stukken.
  2. Verhit olie tot 160°C en frituur de stukjes fruitvel 3 seconden totdat ze licht krokant zijn.
  3. Laat ze daarna goed afkoelen.
  4. Maak een millefeuille van de gefrituurde fruitvellen en vul de lagen met de ganache en brunoise van ananas.
  5. Voeg blokjes gegaarde ananas brunoise toe bovenop het fruitvel.
  6. Werk af met een toefjes van de cheesecake crème en ganache, stukjes ananas en serveer direct. 

Producten

Inulines Blend

Inulines Blend

Gellings & Binders

New Active Citrus Fiber

Active Citrus Fiber

Gellings & Binders