Tarte Tatin van appel 2.0
Ingrediënten:
Aspic van appeltjes karamel:
- 100 g karamelsiroop (200g suiker - 300 g water)
- 1,2 g Soft Agar
- Brunoise van appel
Ijs van honing en yoghurt:
- 100 g suiker
- 100 g Polydextrose
- 350 g water
- 100 g honing
- 30 g limoensap
- 200 g Griekse yoghurt (10%)
- 50 g slagroom (35%)
- 100 g crème fraîche
- 20 g Inulines Blend
- 6 g Natural Gelatin Powder
Tarte Tatin van Appel:
- Feuilletée Karamel - Elements By Didess
- Rice Crispies Salted Caramel
- Karamelblokjes
- Rest van de karamel aspic (opgeklopt)
Bereidingswijze:
Aspic van appeltjes en karamel:
- Snij de appeltjes in fijne brunoise.
- Bereid de karamelsiroop: Doe de suiker in een pan en laat deze karamelliseren tot een goudbruine kleur. Blus de gekarameliseerde suiker af met het water om de karamelstroop te maken.
- Meng de karamelsiroop en Soft Agar samen in een pan.
- Verwarm het mengsel tot 80 °C (het mag, maar moet niet koken).
- Leg de appeltjes in een vormpje en giet de warme karamel aspic eroverheen.
- Laat dit een paar uur geleren in de koeling.
IJs van honing en yoghurt:
- Maak de siroop: Doe de suiker, polydextrose, honing, natuurlijke gelatine en water in een pan. Verwarm het mengsel kort tot het kookt om een siroop te maken. Laat afkoelen.
- IJsbereiding: Meng de Griekse yoghurt, slagroom, crème fraîche en inuline samen in een kom.
- Voeg de siroop toe aan het yoghurtmengsel en roer goed door.
- Giet het mengsel in een pacojet-beker, vries het in en draai het ijs af met de pacojet voor serveren.
Samenstelling Tarte Tatin van Appel 2.0
- Plaats de Feuilletée Karamel op het bord als basis.
- Leg de gegeleerde appeltjes met de karamel aspic op het Feuilletée Karamel.
- Klop de rest van de karamel aspic met een klopper en spuit deze luchtig op het gerecht.
- Voeg een quenelle van het honing-yoghurtijs toe op het bord.
- Strooi tot slot de Rice Crispies Salted Caramel en kleine karamelblokjes over het geheel voor een knapperige en decoratieve afwerking.
Serveer direct om de texturen en smaken optimaal te behouden.
Tarte Tatin van appel 2.0
Ingrediënten:
Aspic van appeltjes karamel:
- 100 g karamelsiroop (200g suiker - 300 g water)
- 1,2 g Soft Agar
- Brunoise van appel
Ijs van honing en yoghurt:
- 100 g suiker
- 100 g Polydextrose
- 350 g water
- 100 g honing
- 30 g limoensap
- 200 g Griekse yoghurt (10%)
- 50 g slagroom (35%)
- 100 g crème fraîche
- 20 g Inulines Blend
- 6 g Natural Gelatin Powder
Tarte Tatin van Appel:
- Feuilletée Karamel - Elements By Didess
- Rice Crispies Salted Caramel
- Karamelblokjes
- Rest van de karamel aspic (opgeklopt)
Bereidingswijze:
Aspic van appeltjes en karamel:
- Snij de appeltjes in fijne brunoise.
- Bereid de karamelsiroop: Doe de suiker in een pan en laat deze karamelliseren tot een goudbruine kleur. Blus de gekarameliseerde suiker af met het water om de karamelstroop te maken.
- Meng de karamelsiroop en Soft Agar samen in een pan.
- Verwarm het mengsel tot 80 °C (het mag, maar moet niet koken).
- Leg de appeltjes in een vormpje en giet de warme karamel aspic eroverheen.
- Laat dit een paar uur geleren in de koeling.
IJs van honing en yoghurt:
- Maak de siroop: Doe de suiker, polydextrose, honing, natuurlijke gelatine en water in een pan. Verwarm het mengsel kort tot het kookt om een siroop te maken. Laat afkoelen.
- IJsbereiding: Meng de Griekse yoghurt, slagroom, crème fraîche en inuline samen in een kom.
- Voeg de siroop toe aan het yoghurtmengsel en roer goed door.
- Giet het mengsel in een pacojet-beker, vries het in en draai het ijs af met de pacojet voor serveren.
Samenstelling Tarte Tatin van Appel 2.0
- Plaats de Feuilletée Karamel op het bord als basis.
- Leg de gegeleerde appeltjes met de karamel aspic op het Feuilletée Karamel.
- Klop de rest van de karamel aspic met een klopper en spuit deze luchtig op het gerecht.
- Voeg een quenelle van het honing-yoghurtijs toe op het bord.
- Strooi tot slot de Rice Crispies Salted Caramel en kleine karamelblokjes over het geheel voor een knapperige en decoratieve afwerking.
Serveer direct om de texturen en smaken optimaal te behouden.