Dooier met sturcturen van champignon
Ingrediënten:
Gel Champignons soja:
- 50 gr Jus champignon
- 50 gr Soja saus met minder zout
- 2 gr Natural gelatin powder
Bevroren dooier:
- 30 gr Jus champignon
- 7 gr emulbinder
- 300 gr Gepasteuriseerde dooier
Hartige sponge cake champignon:
- 80 gr amandel pasta
- 80 gr polydextrose
- 40 gr palatinose
- 170 gr Jus champignon
- 100 gr Crème champignon
- 40 gr albumine
- 3 gr emulbinder
- 40 gr bloem
Warme espuma
- 100 gr Bouillon champ.
- 1 gr Soft agar
- 2 gr Gelatin powder
- 25 gr room
- 30 gr notenolie
Bereidingswijze:
Gel Champignons soja:
- Kook natural gelatin powder met jus champignon en soja saus
- Dompel hierin de bevroren dooier (Eventueel 2x)
Bevroren dooier:
- Mix de gepasteuriseerde dooier met jus champignon en emulbinder
- Verwarm in de thermomix tot 80°C 5’
- Afkruiden en in de vorm gieten
- Haal de bevroren dooier door de gel (eventueel 2 maal)
Hartige sponge cake champignon:
- Mix jus champignon en crème champignon met albumine en emulbinder
- Mix met overige ingrediënten en kruid af met pezo
- Vul de espumabus, voeg het gasbommetje toe en laat even rusten
- Vul de bekers half en laat garen in micro op 850 Watt
Warme espuma
- Kook agar met bouillon en laat wat afkoelen
- Meng room met olie en gelatin powder en mix met massa hierboven
- Vul espuma bus, belucht en hou warm op ongeveer 50°C
Afwerking:
- Dresseer op bord naar eigen creativiteit
- Werk af met kruidenolie, gebakken champignons en crunchy buckwheat
- Serveer de warme espuma ernaast in een glaasje met onderaan duxel van champignon
Dooier met sturcturen van champignon
Ingrediënten:
Gel Champignons soja:
- 50 gr Jus champignon
- 50 gr Soja saus met minder zout
- 2 gr Natural gelatin powder
Bevroren dooier:
- 30 gr Jus champignon
- 7 gr emulbinder
- 300 gr Gepasteuriseerde dooier
Hartige sponge cake champignon:
- 80 gr amandel pasta
- 80 gr polydextrose
- 40 gr palatinose
- 170 gr Jus champignon
- 100 gr Crème champignon
- 40 gr albumine
- 3 gr emulbinder
- 40 gr bloem
Warme espuma
- 100 gr Bouillon champ.
- 1 gr Soft agar
- 2 gr Gelatin powder
- 25 gr room
- 30 gr notenolie
Bereidingswijze:
Gel Champignons soja:
- Kook natural gelatin powder met jus champignon en soja saus
- Dompel hierin de bevroren dooier (Eventueel 2x)
Bevroren dooier:
- Mix de gepasteuriseerde dooier met jus champignon en emulbinder
- Verwarm in de thermomix tot 80°C 5’
- Afkruiden en in de vorm gieten
- Haal de bevroren dooier door de gel (eventueel 2 maal)
Hartige sponge cake champignon:
- Mix jus champignon en crème champignon met albumine en emulbinder
- Mix met overige ingrediënten en kruid af met pezo
- Vul de espumabus, voeg het gasbommetje toe en laat even rusten
- Vul de bekers half en laat garen in micro op 850 Watt
Warme espuma
- Kook agar met bouillon en laat wat afkoelen
- Meng room met olie en gelatin powder en mix met massa hierboven
- Vul espuma bus, belucht en hou warm op ongeveer 50°C
Afwerking:
- Dresseer op bord naar eigen creativiteit
- Werk af met kruidenolie, gebakken champignons en crunchy buckwheat
- Serveer de warme espuma ernaast in een glaasje met onderaan duxel van champignon