Home Inspiratie Tartelettes met makreel en Espuma van kokos & groene curry

Tartelettes met makreel en Espuma van kokos & groene curry

Tartelettes met makreel en Espuma van kokos & groene curry

Ingrediënten:

Espuma van Kokos & Groene Curry

  • 370 g Kokosmelk
  • 40 g Kalamansisap
  • 60 g Bergamotsap
  • 10 g Groene currypasta
  • 50 g Polydextrose
  • 37 g suiker
  • 31 g Inulines Blend
  • 40 g Active Citrus Fiber 
  • 1 gaspatroon

Overige:

Bereidingswijze:

Kokos-Groene Curry IJs:

  1. Verwarm de groene currypasta lichtjes en blus deze af met de kokosmelk. Dit vormt de basissaus.
  2. Kook het bergamotsap, kalamansisap, polydextrose, suiker en inuline kort.
  3. Meng dit mengsel met de Active Citrus Fiber en kokos-currybasis en mix tot een homogene massa.
  4. Doe het mengsel in een siphon en plaats 1 gaspatroon. 

Tartelettes van Vegetable Sheets:

  1. Snijd ronde vormen uit de Vegetable Sheets Potato.
  2. Frituur de rondjes kort, ongeveer 3 seconden, tot ze krokant zijn.
  3. Druk de gefrituurde velletjes voorzichtig in een tartelettevorm en laat ze afkoelen zodat ze hun vorm behouden. 

Afwerking:

  1. Vul de afgekoelde tartelettes met een brunoise van gerookte makreel.
  2. Voeg espuma van kokos & groene curry toe bovenop de makreelvulling. 
  3. Werk af met een paar pareltjes Caviaroli Arbequina en een takje cress voor extra smaak en presentatie.

Producten

Inulines Blend

Inulines Blend

Gellings & Binders

Polydextrose

Polydextrose

Sugars

New Active Citrus Fiber

Active Citrus Fiber

Gellings & Binders