Tartaar van rode biet

Suikerbol | Tartaar van gepofte rode biet | Gel van rode biet | Krokant van rode biet | Poeder van olijfolie
Suikerbol
Ingrediënten
- 100g Isomalt
Bereiding
- Verwarm de Isomalt tot 180°C.
- Laat afkoelen tot 160°C.
- Vul een bolvorm en giet de overtollige massa eruit.
- Laat opstijven tot het geheel afgekoeld is.
Tartaar van rode biet
Ingrediënten
- 1 gepofte of gegaarde rode biet
- Groene kruiden
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de rode biet in fijne brunoise.
- Breng op smaak met groene kruiden, olijfolie, peper en zout.
Gel van rode biet
Ingrediënten
- 80 g Rode bietensap
- 20 g rodewijn azijn
- 5 g emulbinder
Bereiding
- Alles mengen en klaar.
Krokant van rode biet
Optie 1 met New Tex
Ingrediënten
- 225 g rodebietenpuree
- 60 g Polydextrose
- 40 g Isomalt
- 8 g Emulbinder
Bereiding
- Mix alle ingrediënten.
- Laat het geheel even rusten.
- Smeer dun uit en bak gedurende 1u à 1u30 op 90°C.
Optie 2 met Groentevel Rode Biet
Ingrediënten
Bereiding
- Verwijder het vel geleidelijk aan van het papier, zodat het niet kan scheuren. Start best vanuit een hoek.
- Als het groentevel te droog is, veeg dan met een vochtig doek over het vel, zodat deze terug flexibel wordt
- Snij de groentevel in de gewenste vorm.
- Bak enkele seconden op 170 °C.
- Haal uit de friteuse en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Poeder van olijfolie
Ingrediënten
- 50 g Maltodextrine
- Olijfolie
- Corn Panko Soy
- Corn Panko Green Herbs
Bereiding
- Mix alle ingrediënten.
Tartaar van rode biet

Suikerbol | Tartaar van gepofte rode biet | Gel van rode biet | Krokant van rode biet | Poeder van olijfolie
Suikerbol
Ingrediënten
- 100g Isomalt
Bereiding
- Verwarm de Isomalt tot 180°C.
- Laat afkoelen tot 160°C.
- Vul een bolvorm en giet de overtollige massa eruit.
- Laat opstijven tot het geheel afgekoeld is.
Tartaar van rode biet
Ingrediënten
- 1 gepofte of gegaarde rode biet
- Groene kruiden
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de rode biet in fijne brunoise.
- Breng op smaak met groene kruiden, olijfolie, peper en zout.
Gel van rode biet
Ingrediënten
- 80 g Rode bietensap
- 20 g rodewijn azijn
- 5 g emulbinder
Bereiding
- Alles mengen en klaar.
Krokant van rode biet
Optie 1 met New Tex
Ingrediënten
- 225 g rodebietenpuree
- 60 g Polydextrose
- 40 g Isomalt
- 8 g Emulbinder
Bereiding
- Mix alle ingrediënten.
- Laat het geheel even rusten.
- Smeer dun uit en bak gedurende 1u à 1u30 op 90°C.
Optie 2 met Groentevel Rode Biet
Ingrediënten
Bereiding
- Verwijder het vel geleidelijk aan van het papier, zodat het niet kan scheuren. Start best vanuit een hoek.
- Als het groentevel te droog is, veeg dan met een vochtig doek over het vel, zodat deze terug flexibel wordt
- Snij de groentevel in de gewenste vorm.
- Bak enkele seconden op 170 °C.
- Haal uit de friteuse en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Poeder van olijfolie
Ingrediënten
- 50 g Maltodextrine
- Olijfolie
- Corn Panko Soy
- Corn Panko Green Herbs
Bereiding
- Mix alle ingrediënten.