Home Inspiratie Tartaar van rode biet

Tartaar van rode biet

Tartaar van rode biet

Suikerbol | Tartaar van gepofte rode biet | Gel van rode biet | Krokant van rode biet | Poeder van olijfolie

Suikerbol

Ingrediënten

  • 100g Isomalt

Bereiding

  1. Verwarm de Isomalt tot 180°C. 
  2. Laat afkoelen tot 160°C. 
  3. Vul een bolvorm en giet de overtollige massa eruit. 
  4. Laat opstijven tot het geheel afgekoeld is.

Tartaar van rode biet

Ingrediënten

  • 1 gepofte of gegaarde rode biet 
  • Groene kruiden 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snij de rode biet in fijne brunoise. 
  2. Breng op smaak met groene kruiden, olijfolie, peper en zout.

Gel van rode biet

Ingrediënten

  • 80 g Rode bietensap 
  • 20 g rodewijn azijn 
  • 5 g emulbinder

Bereiding

  1. Alles mengen en klaar.

Krokant van rode biet

Optie 1 met New Tex

Ingrediënten

  • 225 g rodebietenpuree 
  • 60 g Polydextrose 
  • 40 g Isomalt 
  • 8 g Emulbinder

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten. 
  2. Laat het geheel even rusten. 
  3. Smeer dun uit en bak gedurende 1u à 1u30 op 90°C.

Optie 2 met Groentevel Rode Biet

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder het vel geleidelijk aan van het papier, zodat het niet kan scheuren. Start best vanuit een hoek. 
  2. Als het groentevel te droog is, veeg dan met een vochtig doek over het vel, zodat deze terug flexibel wordt 
  3. Snij de groentevel in de gewenste vorm. 
  4. Bak enkele seconden op 170 °C. 
  5. Haal uit de friteuse en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Poeder van olijfolie

Ingrediënten

  • 50 g Maltodextrine 
  • Olijfolie 
  • Corn Panko Soy
  • Corn Panko Green Herbs

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten.

Producten

Green Herbs

Green Herbs

Corn Pankos

Soy

Soy

Corn Pankos

Emulbinder

Emulbinder

Gellings & Binders

Isomalt

Isomalt

Sugars

Polydextrose

Polydextrose

Sugars