Home Inspiratie Taco van Yoghurt Culinary Innovators '22

Taco van Yoghurt Culinary Innovators '22

Taco van Yoghurt Culinary Innovators '22
  • Tacoschelp
  • Crémeux van witte chocolade
  • Crème van Kalamansi
  • Spongecake Yoghurt
  • Mega Sfera witte chocolade basilicum - Frozen Elements 
  • Crumble van Pain Turc (Didess) & Yopol
  • Basil Cress 
  • Chocolade ganache

Tacoschelp

Ingrediënten

  • 150g Fondantsuiker 
  • 75g Glucosestroop 
  • 75g Isomalt
  • 60g Yopol

Bereiding

  1. Kook de fondantsuiker, glucosestroop en Isomalt tot 160 graden. 
  2. Laat het mengsel afkoelen tot 130 graden. 
  3. Meng de yopol onder het afgekoelde mengsel. 
  4. Laat het geheel uitharden en maal tot poeder. 
  5. Strooi het poeder dun uit op een siliconen mat. 
  6. Bak 2 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. 
  7. Vorm tot de gewenste vorm onmiddellijk na het bakken.

Crémeux witte chocolade

Ingrediënten

  • 440 g volle melk 
  • 500 g room 35 % 
  • 24 g Agar+
  • 450 g witte chocolade

Bereiding

  1. Meng melk met room en Agar+.
  2. Warm het mengsel op tot 80°C.
  3. Giet het geheel op de chocolade en meng alles onder elkaar. 
  4. Giet in de gewenste vorm en laat opstijven.

crème van Kalamansi

Ingrediënten

  • 500 g Kalamansi 
  • 280 g suiker 
  • 50 g Creamy Gel
  • 300 Philadelphia kaas 
  • 100 g Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Meng de suiker met Creamy Gel. 
  2. Voeg de suikermengeling toe aan de Kalamansi en warm op tot 60°C.
  3. Laat het geheel afkoelen tot 35 graden. 
  4. Meng de Philadelphia kaas en Griekse yoghurt onder het afgekoelde geheel.

Spongecake van yoghurt

Ingrediënten

  • 1060 g eiwit 
  • 350 g Griekse yoghurt 
  • 320 g amandelpoeder 
  • 200 g patisseriebloem 
  • 240 g suiker 
  • 80 g Palatinose
  • 40 g Albumine High Whip
  • 40 g Yopol

Bereiding

  1. Meng amandelpoeder, bloem, Palatinose en de suiker onder elkaar. 
  2. Meng Albumine High Whip met eiwit en voeg geleidelijk toe aan de amandelbasis. 
  3. Meng Griekse yoghurt onder het geheel. 
  4. Mix en zeef het mengsel. 
  5. Vul een espumabus met het mengsel en laat even rusten. 
  6. Vul de bekers met het mengsel en gaar in de microgolf. Tijd en wattage zijn afhankelijk per microgolf.

Producten

Agar +

Agar +

Gellings & Binders

Albumine High Whip

Albumine High Whip

Gellings & Binders

Creamy Gel

Creamy Gel

Gellings & Binders

Isomalt

Isomalt

Sugars

Palatinose

Palatinose

Sugars