Home Inspiratie Krokant van pistache met Mini Quenelle Caramel

Krokant van pistache met Mini Quenelle Caramel

Krokant van pistache met Mini Quenelle Caramel

Krokant van pistache | Mini Quenelle Caramel | Gel van rood fruit | Krokant van chocolade & karamel | Rice Crispies Caramel | Pistacheolie

Krokant van pistache

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook fondantsuiker, glucose en Isomalt tot 160°C. 
  2. Laat afkoelen tot 120°C. 
  3. Meng de Natural Paste Roasted Pistachio onder het geheel en laat uitharden. 
  4. Mix tot poeder. 
  5. Strooi een dun laagje op een bakmat. 
  6. Bak 2 minuten op 160°C.

Krokant van chocolade en karamel

Ingrediënten

  • 400g water 
  • 100g suiker 
  • 100g Isomalt 
  • 60g Emulbinder 
  • 100g Polydextrose 
  • 200g karamelchocolade

Bereiding

  1. Meng water, suiker, Isomalt, Emulbinder en Polydextrose in de thermomix gedurende 30 minuten op 80°C. 
  2. Laat 5 minuten afkoelen. 
  3. Meng de chocolade onder het geheel. 
  4. Laat 1 nacht opstijven in de koeling. 
  5. Strijk dun uit en bak 25 minuten af op 140°C.

Gel van rood fruit

Ingrediënten

  • 100 g framboospuree 
  • 100 g puree zwarte kers 
  • 20 g suiker / glucose 
  • 20 g Merlot azijn 
  • 4 g Emulbinder

Bereiding

  1. Meng kersenpuree, frambozenpuree, Merlotazijn en suiker. 
  2. Voeg Emulbinder toe en mix tot een mooie gladde gel. 
  3. Doe het geheel in een spuitzak.

Producten

Emulbinder

Emulbinder

Gellings & Binders

Isomalt

Isomalt

Sugars

Polydextrose

Polydextrose

Sugars