Home Inspiratie Aardbeienmousse

Aardbeienmousse

Aardbeienmousse

Ingrediënten:

Meringue van aardbei:

  • 250 gram aardbeipuree
  • 50 gram water
  • 15 gram Albumine High Whip
  • 110 gram suiker

Aardbeienmousse:

  • 250 meringue van aardbei
  • 50 gram Inulines Blend
  • 15 gram Gelatin Powder
  • 25 gram citroensap

Klassiek oubliebeslag:

  • 100 gram boter
  • 100 gram eiwit
  • 85 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 5 gram Emulbinder

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze:

Meringue van aardbei:

  1. Mix de aardbeienpuree met water en Albumine High Whip kort.
  2. Klop het op tot een meringue in een keukenmachine.
  3. Voeg geleidelijk suiker toe tijdens het kloppen.

Aardbeienmousse:

  1. Meng de meringue van aardbeien met Inulines Blend, Gelatin Powder en citroensap tot een mousse.
  2. Doe het mengsel in de gewenste vorm en vries in.

Decoratie - klassiek oubliebeslag:

  1. Meng bloem, suiker en Emulbinder in een kom.
  2. Voeg eiwit toe en mix goed.
  3. Laat de boter smelten en meng deze erdoorheen.
  4. Strijk het beslag uit in de gewenste mal.
  5. Bak af op 180 °C gedurende 6 tot 7 minuten, afhankelijk van de mal.

Leg onderaan de aardbeienmousse en beleg deze met aardbeien, Spongecake Amandel, cheesecake crème, en werk af met aardbeiencoulis en cress.

Producten

Albumine High Whip

Albumine High Whip

Gellings & Binders

Emulbinder

Emulbinder

Gellings & Binders

Gelatin Powder

Gelatin Powder

Gellings & Binders

Inulines Blend

Inulines Blend

Gellings & Binders