Home Inspiratie Ring van Burrata met tomaat en Spongecake van Basilicum

Ring van Burrata met tomaat en Spongecake van Basilicum

Ring van Burrata met tomaat en Spongecake van Basilicum

Ring van Burrata | Spongecake van Basilicum | Basilicumolie | Kerstomaten met Rice Crispies Tomato

RING VAN BURRATA

Ingrediënten

  • 240g burrata 
  • 100g melk 
  • 7g Agar+

Bereiding

  1. Verwarm de melk en Agar+ tot 80°C. 
  2. Mix de burrata glad in een blender. 
  3. Meng de burrata met de melk en Agar+ in de gewenste vorm en laat min. 1uur opstijven in de koeling. 

Spongecake van Basilicum

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix water met Albumine High Whip. 
  2. Meng Polydextrose met de bloem en Emulbinder. 
  3. Mix Natural Paste Roasted Almond met groene kruiden en zout. 
  4. Meng alles onder elkaar. 
  5. Vul een espumafles met het mengsel. 
  6. Plaats 3 gasbommetjes in de fles. 
  7. Laat rusten in de koeling. 
  8. Vul kartonnen bekers tot de helft. 
  9. Gaar in de microgolf voor 45-50 seconden op 800W.

Kerstomaten

Ingrediënten

  • Kerstomaten 
  • Olijfolie 
  • Rice Crispies Tomato

Bereiding

  1. Snijd een kruisje in de tomaten. 
  2. Dompel in kokend water tot de schil loskomt. 
  3. Leg in ijswater. 
  4. Dop de tomaten in olijfolie en nadien in Rice Crispies Tomato.

Producten

Agar +

Agar +

Gellings & Binders

Tomato

Tomato

Rice Crispies

Albumine High Whip

Albumine High Whip

Gellings & Binders

Polydextrose

Polydextrose

Sugars