Home Inspiratie Krokantje van geitenkaas met peer en rode shiso

Krokantje van geitenkaas met peer en rode shiso

Krokantje van geitenkaas met peer en rode shiso

Ingrediënten:

Espuma geitenkaas:

  • 60 gr emulbinder 
  • 45 gr trisol 
  • 60 gr Geitenkaas vast 
  • 500 gr water

Geïmpregneerde peer met rijstazijn en rode shiso:

  • Peer
  • Rijstazijn
  • Rode shiso

Gel van rijstazijn en rode shiso:

  • 110 gr Rijstazijn en rode shiso 
  • 3 gr Natural gelatin powder

Bereidingswijze:

Espuma geitenkaas:

  1. Mix water met emulbinder en trisol
  2. Voeg de geraspte kaas toe en mix 
  3. Zeef jet geheel en vul de espumabus (2 gaspatronen), laat 1u rusten 
  4. Spuit 45 gr op bakpapier en doe het in de micro 900W 2’ 
  5. Spuit in vorm en doe opnieuw 2’ in de micro

Geïmpregneerde peer met rijstazijn en rode shiso:

  1. Snij de peer in de gewenste vorm
  2. Vacumeer de peer samen met rijstazijn en rode shiso en laat één nacht infuseren

Gel van rijstazijn en rode shiso:

  1. Kook natural gelatin powder met rijstazijn en rode shiso, laat geleren 
  2. Mix glad met een handmixer

Afwerking:

  1. Haal de vormpjes uit de mallen en dresseer hierop de peer en gel van rijstazijn en rode shiso
  2. Werk af met crunchy lentils en crème van geitenkaas

Producten

Emulbinder

Emulbinder

Gellings & Binders

Natural Gelatin Powder

Natural Gelatin Powder

Gellings & Binders