Gouden Bloem
Ingrediënten:
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 15 gram Isomalt
- 13 gram zout
- 63 gram ei
- 168 gram bier
- 50 gram mineraalwater
- 15 gram olie
- 10 gram Emulbinder
Bereiding:
- Meng kikkererwtenmeel, zout, Emulbinder en Isomalt in een kom.
- Meng eiwit, bier en mineraalwater en mix goed.
- Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
- Voeg de olie toe en laat het beslag een nacht rusten.
- Verhit frituurolie tot 180 °C in een pan of friteuse.
- Dompel de vorm (Plate-it) kort onder in de hete olie.
- Doop de vorm vervolgens snel in het beslag.
- Plaats de vorm opnieuw in de hete olie totdat de rondjes goudbruin en knapperig zijn.
Opmerking: Zorg ervoor dat de olie goed verhit is voor de beste textuur en knapperigheid. Houd de snacks tijdens het frituren goed in de gaten om overmatige bruining te voorkomen.
Gouden Bloem
Ingrediënten:
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 15 gram Isomalt
- 13 gram zout
- 63 gram ei
- 168 gram bier
- 50 gram mineraalwater
- 15 gram olie
- 10 gram Emulbinder
Bereiding:
- Meng kikkererwtenmeel, zout, Emulbinder en Isomalt in een kom.
- Meng eiwit, bier en mineraalwater en mix goed.
- Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
- Voeg de olie toe en laat het beslag een nacht rusten.
- Verhit frituurolie tot 180 °C in een pan of friteuse.
- Dompel de vorm (Plate-it) kort onder in de hete olie.
- Doop de vorm vervolgens snel in het beslag.
- Plaats de vorm opnieuw in de hete olie totdat de rondjes goudbruin en knapperig zijn.
Opmerking: Zorg ervoor dat de olie goed verhit is voor de beste textuur en knapperigheid. Houd de snacks tijdens het frituren goed in de gaten om overmatige bruining te voorkomen.