Home Inspiratie Gouden Bier Bloem

Gouden Bier Bloem

Gouden Bier Bloem

Ingrediënten

  • 150 gram melk
  • 100 gram bier
  • 1 ei 
  • 3 gram zout
  • 2 gram Pimenton (paprikapoeder) 
  • 120 gram bloem 
  • 7 gram Emulbinder

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, Emulbinder, zout en Pimenton samen in een kom.
  2. Voeg de melk en het bier toe aan het droge mengsel en meng het geheel met een klopper. 
  3. Voeg het ei toe en meng opnieuw tot een gladde massa. 
  4. Laat het beslag een paar uur rusten. 
  5. Verhit de olie tot 180 °C. 
  6. Dompel de vorm (Plate-it) kort onder in de hete olie.
  7. Doop de vorm vervolgens snel in het beslag. 
  8. Plaats de vorm opnieuw in de hete olie totdat het loskomt van de vorm en mooi goudbruin is.
  9. Opmerking: Zorg ervoor dat de olie goed verhit is voor de beste textuur en knapperigheid. Houd de snacks tijdens het frituren goed in de gaten om overmatige bruining te voorkomen.

Producten

Emulbinder

Emulbinder

Gellings & Binders