Home Inspiratie Entrecote met dashi hollandaise

Entrecote met dashi hollandaise

Entrecote met dashi hollandaise

Ingrediënten:

Dashi hollandaise:

  • 125 g gesmolten boter
  • 125 g dashi bouillon
  • 80 g Active Citrus Fiber
  • 75 g gepasteuriseerd eigeel
  • 10 g citroensap

Afwerking:

  • Entrecote (portie naar keuze)
  • Pompoen, in gewenste vorm gesneden
  • Artisjok, schoongemaakt en bereid
  • Crunchy Buckwheat

Bereidingswijze:

  1. Meng de dashi bouillon, gepasteuriseerd eigeel, active citrusvezel en citroensap in een kom.
  2. Voeg langzaam de gesmolten boter toe terwijl je het mengsel blendt om een romige emulsie te krijgen.
  3. Verwarm het mengsel in een Thermomix tot 70°C voor een perfecte binding en smaak.
  4. Vul de espuma bus met de warme dashi hollandaise en houd deze warm tot serveren.
  5.  Grill of bak de entrecote naar gewenste gaarheid en laat kort rusten voordat je deze opdient.
  6. Bereid de pompoen door deze te roosteren of te grillen tot hij gaar en licht gekarameliseerd is.
  7. Kook of stoom de artisjok en zorg ervoor dat hij zacht is, maar nog enige textuur behoudt.
  8. Dip de artisjok in Crunchy Buckwheat.
  9. Plaats de entrecote op het bord en leg de geroosterde pompoen en gekookte artisjok ernaast.
  10. Spuit een toef dashi hollandaise espuma op het bord, zodat het geheel een luchtige en smaakvolle saus heeft. 

Producten

Crunchy Buckwheat

Crunchy Buckwheat

Grains & Seeds

New Active Citrus Fiber

Active Citrus Fiber

Gellings & Binders