Home Inspiratie Crème brûlée yoghurt Culinary Inovators ‘22

Crème brûlée yoghurt Culinary Inovators ‘22

Crème brûlée yoghurt Culinary Inovators ‘22
  • Crème brûlée van Yoghurt en vlierbloesem
  • Sweetess
  • Spongecake van Yoghurt
  • Rice Crispies Citrus
  • Atsina Cress

Crème brûlée

Ingrediënten

  • 20g Siroop vlierbloesem
  • 20g water
  • 2,5g Agar+
  • 20g volle Griekse yoghurt
  • 30g Room (35%)

Bereiding

  1. Warm de vlierbloesemsiroop, water, Agar+ en room op tot 80 graden.
  2. Meng het geheel met de Griekse yoghurt.
  3. Vul de potjes met het mengsel en laat min. 1 uur opstijven. 
  4. Bestrooi met Sweetess en brand af met een bunzenbrander.

Spongecake yoghurt

Ingrediënten

  • 265g Eiwit
  • 10g Albumine High Whip
  • 80g Amandelpoeder
  • 90g Griekse Yoghurt
  • 50g Bloem
  • 60g Suiker

Bereiding

  1. Mix het amandelpoeder, de bloem en suiker fijn.
  2. Mix het eiwit met Albumine High Whip en voeg geleidelijk toe aan de amandelbasis.
  3. Meng Griekse yoghurt onder het geheel.
  4. Mix en zeef het mengsel.
  5. Vul een espumabus met het mengsel en laat min. 1 uur rusten en plaats 2 of 3 bommetjes.
  6. Vul de bekers met het mengsel en gaar +/- 40 seconden in de microgolf op 850 watt.  (Tijd en wattage kunnen verschillen per microgolf)

Producten

Citrus

Citrus

Rice Crispies

Agar +

Agar +

Gellings & Binders

Albumine High Whip

Albumine High Whip

Gellings & Binders

Sweetess

Sweetess

Sugars