Crème brûlée yoghurt Culinary Inovators ‘22

- Crème brûlée van Yoghurt en vlierbloesem
- Sweetess
- Spongecake van Yoghurt
- Rice Crispies Citrus
- Atsina Cress
Crème brûlée
Ingrediënten
- 20g Siroop vlierbloesem
- 20g water
- 2,5g Agar+
- 20g volle Griekse yoghurt
- 30g Room (35%)
Bereiding
- Warm de vlierbloesemsiroop, water, Agar+ en room op tot 80 graden.
- Meng het geheel met de Griekse yoghurt.
- Vul de potjes met het mengsel en laat min. 1 uur opstijven.
- Bestrooi met Sweetess en brand af met een bunzenbrander.
Spongecake yoghurt
Ingrediënten
- 265g Eiwit
- 10g Albumine High Whip
- 80g Amandelpoeder
- 90g Griekse Yoghurt
- 50g Bloem
- 60g Suiker
Bereiding
- Mix het amandelpoeder, de bloem en suiker fijn.
- Mix het eiwit met Albumine High Whip en voeg geleidelijk toe aan de amandelbasis.
- Meng Griekse yoghurt onder het geheel.
- Mix en zeef het mengsel.
- Vul een espumabus met het mengsel en laat min. 1 uur rusten en plaats 2 of 3 bommetjes.
- Vul de bekers met het mengsel en gaar +/- 40 seconden in de microgolf op 850 watt. (Tijd en wattage kunnen verschillen per microgolf)
Crème brûlée yoghurt Culinary Inovators ‘22

- Crème brûlée van Yoghurt en vlierbloesem
- Sweetess
- Spongecake van Yoghurt
- Rice Crispies Citrus
- Atsina Cress
Crème brûlée
Ingrediënten
- 20g Siroop vlierbloesem
- 20g water
- 2,5g Agar+
- 20g volle Griekse yoghurt
- 30g Room (35%)
Bereiding
- Warm de vlierbloesemsiroop, water, Agar+ en room op tot 80 graden.
- Meng het geheel met de Griekse yoghurt.
- Vul de potjes met het mengsel en laat min. 1 uur opstijven.
- Bestrooi met Sweetess en brand af met een bunzenbrander.
Spongecake yoghurt
Ingrediënten
- 265g Eiwit
- 10g Albumine High Whip
- 80g Amandelpoeder
- 90g Griekse Yoghurt
- 50g Bloem
- 60g Suiker
Bereiding
- Mix het amandelpoeder, de bloem en suiker fijn.
- Mix het eiwit met Albumine High Whip en voeg geleidelijk toe aan de amandelbasis.
- Meng Griekse yoghurt onder het geheel.
- Mix en zeef het mengsel.
- Vul een espumabus met het mengsel en laat min. 1 uur rusten en plaats 2 of 3 bommetjes.
- Vul de bekers met het mengsel en gaar +/- 40 seconden in de microgolf op 850 watt. (Tijd en wattage kunnen verschillen per microgolf)