Bavarois bosvruchten

Bavarois bosvruchten

Ingrediënten

mousse bosvruchten

  • 250 g coulis bosvruchten
  • 20 g eiwitpoeder
  • 2 g Emulbinder
  • 10 g Cold gel
  • 36 g Dextrose
  • 200 g lobbig geslagen room

crème framboos

  • 100 g coulis framboos
  • 10 g Dextrose
  • 6 g Creamy gel

gelei om bavarois door te halen
50 g dextrose
450 g Coullis rood fruit
4 g kappa

Bereidingswijze

bosvruchtenmousse

  1. mix de vruchtencoulis met het eiwitpoeder, de Dextrose en de Emulbinder.
  2. laat 10’ rusten.
  3. voeg de Cold gel toe en klop luchtig op.
  4. spatel er de lobbig geslagen room onder.
  5. verdeel in de gewenste vorm en laat opstijven.

crème framboos

  1. meng alle ingrediënten en mix.

Vruchtenmousse is geserveerd met yoghurt, Crispy Rice, framboos en crisps van bosvruchten. Sommige bollen bavarois werden door een gelei gehaald op basis van kappa. Net zoals bij de crème kan men als zoetstof Dextrose gebruiken