Home Inspiratie Croissant met ganache en croissantijs

Croissant met ganache en croissantijs

Croissant met ganache en croissantijs

Ingrediënten:

Ganache van melkchocolade en passievrucht:

  • 220 g melkchocolade
  • 115 g passievruchtcoulis
  • 25 g Dextrose
  • 50 g Active Citrus Fibre
  • 20 g Inulines Blend

IJs van croissant:

  • 550 g volle melk
  • 150 g room (35%)
  • 80 g suiker
  • 20 g Dextrose
  • 50 g melkpoeder (mager)
  • 2 g Natural Gelatin Powder
  • 100 g croissant

Afwerking:

Bereidingswijze:

Ganache met melkchocolade en passievrucht

  1. Smelt de melkchocolade.
  2. Mix de passievruchtcoulis, Dextrose, Active Citrus Fibre en Inulines Blend goed door elkaar.
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en mix opnieuw.
  4. Laat de ganache opstijven in de koeling. 

IJs van croissant:

  1. Snijd de croissant in stukken en toast deze 20 minuten in de oven op 160 °C.
  2. Bereid een anglaise door de melk, room, suiker, Dextrose, melkpoeder en Natural Gelatin Powder samen op te warmen tot 80 °C.
  3. Voeg de getoaste croissantstukken toe aan de warme anglaise en laat 10 minuten infuseren.
  4. Mix het mengsel glad.
  5. Vries het mengsel in een Pacojetpotje en draai het ijs af wanneer klaar voor serveren.

Afwerking:

  1. Snijd een croissant doormidden.
  2. Spuit toefjes ganache op de croissanthelften.
  3. Maak een quenelle van croissantijs en plaats deze op de croissant.
  4. Werk af met stukjes Vanille Noisette voor een extra textuur en smaak.

Producten

Dextrose

Dextrose

Sugars

Inulines Blend

Inulines Blend

Gellings & Binders

New Active Citrus Fiber

Active Citrus Fiber

Gellings & Binders